Disse forskellige ting kan du gøre sammen med din nyfødte

Der er rigtig mange forskellige ting at gøre sammen med din nyfødte. Nogle gange kan det være svært at danne sig overblikket. Læs med her og få et overblik.

Efter en lang og hård graviditet står du endelig med et dejligt barn. Dette barn afhænger fuldstændig af dig, og derfor er det vigtigt, at du skaber nogle gode vaner med din nyfødte. Det kan være alt fra motion til god kost i form af amning. Her kan du læse mere om, hvilke ting du kan inkorporere i dig og din babys hverdag, så i sammen kan få et skønt og sundt liv. Disse aktiviteter er både for mor og far.

Tag til babyrytmik

Til babyrytmik kan du og dit barn få en sjov og rytmisk oplevelse. Her leger I med sanser, lyde og rytme, hvilket kan gøre underværker for dit barns kropsbevidsthed. Derudover er det sjovt at følge musikken med dit barn. Til disse former for aktiviteter er din babys sociale samvær med andre børn også højt prioriteret. Dit barn kommer nemlig i kontakt med andre børn på deres alder. Yderligere har du mulighed for at møde andre nybagte forældre, som du kan snakke med og relatere til.

For at finde babyrytmik nær dig kan du for eksempel søge på ”rytmik København for babyer”.

Babystyrketræning i hjemmet

Styrketræning er ofte ikke forbundet til nyfødte børn. Dog er det vigtig at dit barn får noget styrke i kroppen, så de kan eksempelvis løfte deres hoved. Dette kan du hjælpe dit barn med ved at have dit barn til at ligge på maven flere gange om dagen. I dette tilfælde er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du bedst kan støtte dit barn og styrke deres krop, uden at deres krop tager skade. En baby har endnu ikke en særlig stærk krop, og det er derfor meget vigtigt at passe godt på.

Gåture

Frisk luft er godt for alle mennesker også nyfødte børn. Her kan du sammen med din baby og din yderligere familie gå en tur hver dag. Dette kan både berolige dit barn, når de skal sove, men det er også en dejlig og sund måde at holde din krop i gang på en mild måde. Når du lige har været igennem en fødsel og en graviditet, er din krop udmattet. Derfor er gåture en god måde at holde dig sund sammen med dit barn på en blid måde.

Hud mod hud kontakt

Dit barn har være inde i din krop i mange måneder. Derfor er det vigtigt at bibeholde den nære kontakt, selv når babyen er født. Dette er især vigtigt for fædre og babyer. så de kan skabe den nære kontakt som ofte hurtigt opstår mellem mor og barn.

Vigtigt af alt er at du viser kærlig og omsorg overfor dig selv, din familie og dit lille barn.

Leave a comment