Der er ikke noget som at blive modtaget af en våd hundesnude og en glad, trippende hund, når man kommer hjem.Går du i overvejelser om at anskaffe en hund, så er et godt bud på en ideel familiehund Cocker Spanielen, som er en meget populær hunderace.

Racen blev oprindeligt avlet som jagthund, men er senere blevet avlet til at være selskabs- og familiehund. Hunden er nemlig en perfekt familiehund – fuld af livsglæde og energi, lærenem og med et kærligt og trofast sind. Med sin logrende hale bringer den glæde både i børnefamilien og hos den enlige. Den knytter sig altid tæt til familien og er både lydhør og tålmodig, ligesom den er venlig overfor fremmede.

Til selskab og jagt

Cocker Spanielen er som sagt den perfekte selskabshund, men udover det, er den også den fødte jagthund og har et meget veludviklet jagtinstinkt. Du behøver selvfølgelig ikke bruge din Cocker Spaniel til jagt, men den vil elske at søge efter spor og ting og hente dem til dig.

Cocker Spanielen er en selskabshund, som ikke bryder sig om at være alene, og så er den glad for at være aktiv. Derfor vil den gerne med ud at gå tur – så det går ikke at ligger for meget på sofaen, når man har en Cocker Spaniel – bliv klogere på Cocker Spaniel her

En smuk hund

En Cocker Spaniel er en smuk hund, med lange ører, som har en halvlang og silkeagtig let krøllet pels. Pelsen kræver lidt pleje og skal børstes jævnligt. Især er det vigtigt, at pelsen ikke filtrer samen både på hundens lange ører og inde i ørerne, ligesom det kan være meget generende for hunden, hvis pelsen filtrer mellem poterne.

Heldigvis kan hunden godt lide at blive børstet og trimmet, så lad endelig din Cocker Spaniel få en sommerklip, når det er varmt, og en vinterklip, når det er koldt. Børst pelsen mindst en gang om ugen og gør det til en god ejer og hund hyggestund, som I nyder begge to.

Cocker Spanielen får en højde på 38-41 centimeter og vejer mellem 12-14 kg. De typiske farver er sort, rød, gylden, brun og en blanding af flere farver. Hunden har en forventet levetid på 13-14 år, så I kan få mange gode år sammen.

Leave a comment